Seven Card Stud säännöt

Seven Card Stud on nykyisin suosituin eri stud-peleistä. Tämän klassisen avopokerin säännöt on jokaisen itseään kunnioittavan pokerin pelaajan osattava.

Panostuskierrokset toimivat samalla logiikalla kuin aina pokerissa (luovuttamalla olet ulkona pelistä, kaikkien pitää toimia vähintään kerran & osallistua samalla summalla pottiin jotta panostuskierros päättyy). Pokerikädet ovat normaalit (niitä ei tässä luetella, ks. pokerikädet vaikka täältä).

Pelin eteneminen

Pelin tavoite on muodostaa jaon lopussa paras viiden kortin pokerikäsi seitsemästä jaetusta kortista. Seitsemästä kortista kaksi ensimmäistä ja viimeinen jaetaan kuvapuoli alaspäin.

Pelin eteneminen:
1. Kaikki pelaajat laittavat alkupanoksen (ante) pottiin.
2. Pelaajat saavat kaksi korttia kuvapuoli alaspäin (taskukortit) ja yhden kuvapuoli ylöspäin (ovikortti).
3. Ensimmäinen panostuskierros (matalin kortti aloittaa pakollisella panoksella).
4. Pelaajat saavat neljännen kortin kuvapuoli ylöspäin.
5. Toinen panostuskierros, tästä eteenpäin paras näkyvä pokerikäsi aloittaa.
6. Pelaajat saavat viidennen kortin kuvapuoli ylöspäin.
7. Kolmas panostuskierros.
8. Pelaajat saavat kuudennen kortin kuvapuoli ylöspäin.
9. Neljäs panostuskierros.
10. Pelaajat saavat seitsemännen kortin kuvapuoli alaspäin.
11. Viimeinen panostuskierros.
12. Korttien näyttö ja voittajan ratkaisu.

Yksityiskohtia

Ensimmäisen panostuskierroksen aloittaa pakollisella panoksella pelaaja, jolla on pienin kortti näkyvissä. Hän voi panostaa pienen (bring-in) tai kokonaisen (bet) panoksen. Muilla panostuskierroksilla parhaan näkyvissä olevan pokerikäden omistaja aloittaa.

Panostuskierroksilla on kolmen korotuksen rajoitus (panostus – korotus – korotus – korotus). Jos ensimmäinen pelaaja aloittaa bring-inillä, kokonaiseen panostukseen korottaminen katsotaan vasta panostukseksi, eli pelissä voidaan korottaa vielä kolmesti.

Jos neljännen kortin jälkeisellä panostuskierroksella pelaajalla on pari näkyvissä, hän voi panostaa normaalin tai suuremman panostusrajan mukaan (esim. 10$ / 20$ pelissä hän voi panostaa siis normaalin 10$ tai vaihtoehtoisesti 20$). Riippumatta kumman summan panosti (tai vaikka parin omistaja passaisi) muut voivat panostaa suuremman summan. Jos joku panostaa tai korottaa suuremmalla summalla, kaikki panostukset tästä eteenpäin ovat suuremman summan kokoiset.

Viidennestä kortista eteenpäin kaikki panostaminen tapahtuu suuremman limiitin mukaan (esim. 10$ / 20$ pelissä siis 20$ viidennestä kortista eteenpäin.

Jos kaikille pelaajille ei riitä viimeistä korttia (harvinaista mutta mahdollista), viimeinen kortti jaetaan keskelle pöytää yhteiseksi kaikille.

Yhteenvetoa

Seven Card Stud on erittäin haastava muoto pokeria. Sen säännöt oppii nopeasti pelaamalla peliä pari jakoa, mutta strategioissa riittää opettelemista vaikka loppuelämäksi. Seven Card Studissa auttaa suuresti hyvän psykologisen pelisilmän omistaminen, sillä vastustajia on korttien paljouden vuoksi enemmän tilaisuuksia lukea kuin monissa muissa pokeripeleissä.

Netissä Seven Card Stud on suosituin Stud-peleistä ja se löytyy esimerkiksi Poker Starsin rahapeli- ja turnausvalikoimasta.