Seven Card Stud High Low säännöt

Ehkä kaikista stud-peleistä vaikeimmin hallittava on Seven Card Stud High Low (8 or Better). Kyseessä on pitkälti sama peli kuin 7 Card Stud (ks. 7 Studin säännöt), mutta jaon lopussa potti jaetaan kahtia parhaan ja matalimman pokerikäden omistajille. Tai omistajalle, jos molemmat ovat samalla pelaajalla.

Peliohjeet

Peli etenee kuten 7 Card Studissa.

Korttien näytössä potti jaetaan kahtia. Toisen puolikkaan voittaa parhaan pokerikäden omistava pelaaja, toisen puolikkaan matalimman pokerikäden omistaja. Kädet muodostetaan erikseen molempia puolikkaita varten, pelaaja voi siis muodostaa eri käden kumpaakin kilpailua varten.

Parhaan käden potin ratkaisu on helppoa, sen vie paras viiden kortin pokerikäsi.

Matalan puolikkaan vie pelaaja, jolla on matalin käsi, jossa suurin kortti on korkeintaan 8. Tällaisessa kädessä täytyy siis olla viisi erikokoista korttia (väreillä tai suorilla ei ole väliä), jotka ovat mahdollisimman matalia.

Jos kukaan ei pysty muodostamaan ehtojen mukaista matalaa kättä, koko potin vie parhaan käden omistaja.

Esimerkki:
Pelaaja A) 8AA234
Pelaaja B) 895A67

Korkean puolikkaan vie pelaaja B suoralla 56789.
Matalan puolikkaan vie pelaaja A kädellä A2348.

Esimerkki:
Pelaaja A) KKQQJ84
Pelaaja B) 234AA9J

Pelaaja A vie koko potin kädellä KKQQJ, sillä pelaajat eivät voi muodostaa korkeintaan kasin korkuista kättä, jossa kaikki kortit ovat erisuuruisia.

Nämä olivat hyvin pikaiset säännöt, netistä löytyy pidempiä Stud hi-lo sääntöjä, mutta ne ovat suoraan sanottuna kyllä vähän turhia: kunhan osaa 7 Studin säännöt ja muistaa, että low-kädessä täytyy olla viisi eri kokoista korkeintaan kasin suuruista korttia, niin säännöt ovat jo hallussa.

Yhteenvetoa

Seven Card Stud High Low:n strategioista ei ole kirjoitettu yhtään hyvää kirjaa (jos ei lasketa pientä ja varsin heikkoa osuutta Super System 2 -kirjassa). Tästä tai muusta syystä johtuen kyseessä on yksi peleistä, joita juuri kukaan ei osaa pelata kovin hyvin. Tämän ansiosta 7 Card Stud High Low ja sen erikoiset säännöt tarjoavat rohkeille ja pelejä itsekseen pohtiville pelaajille hyvän tilaisuuden tienata nettipokerista.