Pot limit Sökö

Sökössä panostaminen voidaan hoitaa kahdella eri tapaa. Sökö voi olla joko limiitti (engl. fixed limit) tai pottilimiitti (pot limit) muotoista. Tässä nämä kaksi panostustapaa esiteltynä.

Ennen panostustapojen vertailua on syytä huomioida, että vaikka Sökön perussäännöt eivät muutukaan (vain panostustapa muuttuu), pot limit ja fixed limit Sökö ovat aivan erilaisia pelejä pelistrategian kannalta.

Fixed limit

Fixed limit -pelimuodossa korotusten koko on etukäteen määritelty.

Tällainen ns. limiitti sökö toimii siten, että pelissä käytetään kahta eri panoskokoa, isoa ja pientä. Pieni panos (eli “betsi”) on käytössä kahdella ensimmäisellä panostuskierroksella, iso panos kahdella viimeisellä.

Esimerkki 1€/2€ Sököstä
Aluksi laitetaan alkupanokset pottiin, sitten pelaajat saavat kortit ja panostaminen alkaa. Nyt käytetään pientä panoskokoa (1€). Pelaajat saavat yhden kortin lisää ja taas käytetään pientä panoskokoa (1€). Seuraavan kortin jälkeen käytetään suurempaa panoskokoa (2€), samoin kuin viimeisen kortin jakamisen jälkeen.

Tämä on hyvin simppeli ja selkeä tapa hoitaa panostaminen.

Pot limit Sökö

Pot limit, eli pottilimiitti luo mistä tahansa pokeripelistä erittäin vauhdikkaan, eikä Sökö ole poikkeus!

Pot limit toimii siten, että pelaaja voi vuorollaan panostaa vähintään alkupanoksen verran ja enintään potissa ennen pelivuoroa olleen summan verran.

Jotta kaikki ei olisi niin yksinkertaista kuin miltä se kuulostaa, potin koko lasketaan siten, että siihen lisätään mahdollinen oma maksu.

Esimerkki (helppo):
Potissa on 10€ ennen pelaajan vuoroa. Pelaaja voi nyt panostaa 10€.

Esimerkki (haastavampi):
Potissa on 10€ ja edeltävä pelaaja panostaa 10€. Paljonko nyt vuorossa oleva pelaaja voi laittaa rahaa peliin? Hän laskee potin (se on 10 + 10 = 20€) ja paljonko potti olisi jos hän maksaisi (20 + 10 = 30€). Hän voi siis maksun päälle korottaa 30€, eli hän voi laittaa peliin 40€ (10€ maksu + 30€ korotus).

Pottilimiitissä potit kasvavat nopeasti suuriksi. Pelaajat mielellään panostavat potin (he “lyövät potillisen” tai “potittavat”), joten pot limit Sökössä täytyy olla tarkkana!

Tarkkana saa olla myös panostussumman kanssa, kuten edeltä nähtiin. Kaikeksi onneksi nettisökössä, kuten Pokerihuoneella (jossa pl soko on pelatuin sököpeli) tietokone pitää kirjaa panostussäännöistä, eikä maksimipanoksen kokoa tarvitse itse laskea, riittää kun valitsee sopivan summan ja lyö sen peliin.