Pokerivisa

Hauska vanha pokerivisa kirjasta Suuri Rahapelikirja (1993). Kysymykset käsittelevät normaalia ostopokeria ja sököä, kokeile miten hyvin pärjäät.

Kysymys 1: Pelaat normaalia ostopokeria. Vastustajasi lähtee mukaan suunnilleen joka toiseen peliin. Voitko sanoa tämän perusteella mitään niistä käsistä, joilla hän lähtee mukaan peliin?

Vastaus: Koska pelaaja saa vähintään parin noin joka toisessa jaossa, on melko todennäköistä, että vastustajasi lähtee mukaan peliin, jos hänellä on vähintään pari kädessä.

Kysymys 2: Ennen ostopokerijakoa yksi vastapelaajistasi on valittanut, että hän on illan aikana vetänyt 56 kertaa suoraan saamatta sitä kertaakaan. Nyt hän ottaa yhden kortin ja nokittaa potin verran. Sinulla on kolme kahdeksaista, mitä teet?

Vastaus: Luovuta. Nyt hän on saanut suoransa tai värinsä. Hän ei bluffaa, koska hän haluaisi todistaa olevansa koko maailman huono-onnisin ihminen sanomalla, että hän on vetänyt 57 kertaa suoraan saamatta sitä. Tämän tyylisen valituksen jälkeen pelaaja ei juuri koskaan bluffaa.

Kysymys 3: Pelaat sököä ja yksi vastustajasi on kääntänyt päänsä poispäin, mutta hän vilkuilee koko ajan sitä, kuinka paljon vuorossa oleva pelaaja aikoo laittaa pottiin. Mitä voit päätellä hänen kädestään?

Vastaus: Hänellä on hyvä käsi, hän lähtee mukaan peliin. Poispäin käännetty pää on näyttelemistä, joka pyrkii esittämään vaaratonta. Vilkuilu kuitenkin osoittaa, että hän on erityisen kiinnostunut potista.

Kysymys 4: Konservatiivinen keskitasoinen pelaaja pelaa sinua vastaan 7-kortin sököä ja hänellä on ? ? ♦10 ♥2 ♣5 ♠J. Sinulla on ♦K ♣K ♠10 ♥10 ♦D. Edeltävillä kierroksilla olet nokittanut ja hän on maksanut. Nyt hän korottaa sovitulla maksimikorotuksella, viidellä pelimerkillä. Potissa on 30 pelimerkkiä, mitä teet?

Vastaus: Konservatiivinen vastustaja ei roiku näin kauan mukana bluffatakseen. Hänellä on vähintään kaksi paria. Kuitenkin parhaat kaksi paria olisivat kympit ja sotamiehet, mikä on erittäin epätodennäköinen käsi eikä myöskään korotuksen arvoinen. Hänellä on varmasti kolmoset, joten sinun on saatava täyskäsi voittaaksesi tämän potin. Mahdollisuutesi ovat liian pienet, luovuta.

Kysymys 5: Pelaat normaalia ostopokeria ja sinulla on ♦K ♣K ♦8 ♠8 ♣5. Vastapelaajasi avasi pelin ja vaihtoi kolme korttia. Hän passasi korttien vaihdon jälkeen. Mitä teet?

Vastaus: Nokita potin verran. Tämä on klassinen käsi, vähintään kuninkaat ja seiskat. Sillä voi nokittaa potin sellaista pelaajaa vastaan, joka on vaihtanut kolme korttia ja passannut toisella kierroksella.

Kysymys 6: Sökövastustajasi ystävä saapuu pöydän ääreen ja alkaa katsella peliä. Miten tämä vaikuttaa
vastustajasi peliin?

Vastaus: Hän alkaa pelata normaalia paremmin. Tämä pätee eritoten pelaajiin, jotka ovat olleet mukana liian monessa potissa.

Kysymys 7: Mistä ovat merkkeinä seuraavat käyttäytymismallit sököpöydässä ja millainen käsi pelaajilla on?

  1. Pelaajalla on kylmä, ilmeetön katse.
  2. Pelaaja ei vastaa kysymyksiin eikä huomioi ympäristöään
  3. Pelaaja puhuu epäystävällisellä ja kylmällä äänellä.
  4. Pelaaja on jäykän oloinen ja hänen puheessaan on teennäisiä taukoja.
  5. Pelaaja asettaa pottiin rahaa tai pelimerkkejä epätavallisen siistillä tavalla.

Vastaus: Nämä kaikki ovat merkkejä siitä, että pelaaja keskittyy meneillään olevaan jakoon ja hänellä on hyvä käsi.

Kysymys 8: Onko sillä mitään merkitystä, minkä istumapaikan otat pokeripeleissä? Jos on, niin miksi?

Vastaus: Istumapaikan valinta on erittäin tärkeää. Koska raha kiertää eri pokeripeleissä myötäpäivään, on kaikilla aloittajasta vasempaan olevilla pelaajilla etu, sillä he näkevät vastustajansa toiminnan ennen omaa vuoroaan. Suurin osa voittamastasi rahasta tulee pelaajilta, jotka istuvat sinusta oikealla, joten haluat kahdentyyppisiä pelaajia itsestäsi oikealle:

  1. Pelaajia, jotka tulevat mukaan liian moneen pottiin.
  2. Hyviä aggressiivisia pelaajia, jotka saadessaan istua sinusta vasemmalla sotkevat pelistrategiasi. Itsestäsi vasemmalle haluat pelaajat, jotka ovat tiukkoja ja epäaggressiivisia, koska he eivät pelaa montaa pottia ja heidän pelikäyttäytymisensä on helppo aavistaa.

Kysymys 9: Sinulla on normaalissa ostopokerissa kädessäsi ♥A ♦A ♣A ♠3 ja ♦8 korttien vaihdon jälkeen. Vastassasi on neljä pelaajaa, potissa 90mk ja pelissä on 20mk:n limitti. Pelaaja A ja pelaaja B ottivat kummatkin yhden kortin. Pelaaja A nokittaa 20mk ja pelaaja B maksaa, mitä teet?

Vastaus: Luovuta, tähän pottiin ei kannata uhrata edes 20 markkaa. Sinulla ei ole mitään mahdollisuuksia pelin voittoon, sillä pelaaja B maksoi ja toisella, A:lla tai B:llä on vähintään suora.

Kysymys 10:”Pelaat normaalia ostopokeria yhdellä jokerilla ja kädessäsi on ♣D ♣3 ♣4 ♦5 ♣6. Mitkä kortit vaihdat?

Vastaus: Jos sinulla on valittavana suoraan veto, johon tarvitset yhdeksän mahdollista korttia ja värin veto, vedä väriä. Tässä esimerkissä pitää siis heittää pois ♦5. Mikäli kädessäsi olisi suoran veto, johon kävisi kaksitoista mahdollista korttia (esim. ♣3 ♣4 jokeri ♠6), olisi suoranveto parempi.

Visan lähde: Suuri rahapelikirja 1993