Pokerin turnausstrategia – pöytäpuheiden ymmärtäminen

Menestyvät pokerinpelaajat käyttävät surutta hyväkseen jokaisen mahdollisen asian, joilla he voivat varmistaa voittonsa. Texas holdem -turnauksessa pientenkin vihjeiden kaivaminen irti vastustajista voi olla ratkaiseva erottava tekijä finaalipöytäsijoituksen ja aikaisen putoamisen välillä.

Yksi asia jolla turnausammattilaiset ottavat itselleen yliotteen, on tarkkaavainen pöytäpuheiden kuuntelu ja analysointi. Pöytäpuheilla tarkoitetaan jutustelua, jota pelaajat käyvät keskenään pelin edetessä. Näistä puheista voi saada irti yllättävän paljon informaatiota.

Pöytäpuheiden sisältö ja myös pelaajien pelitaito vaihtelevat suuresti riippuen turnauksen muodosta. Hyvä muistisääntö on se, että mitä suuremmat panokset sitä hiljaisempia ovat vastustajat. Mutta jos pidät Texas hold’em -freerolleista, on peli varmasti löysempää ja pöytäpuhe paljon informatiivisempaa.

Pöytäpuheen käyttäminen tiedon hankkimiseen turnauspokerissa

Kuuntele/lue tarkasti pöytäpuheita turnauksen aikana. Jotkut pelaajat jopa paljastavat millaisia käsiä he pelaavat. Esimerkiksi: “Voitko uskoa, että tuo jannu vei potin 6 7 offareilla? En itse pelaisi koskaan TJ:tä huonompaa kättä ensimmäisen tunnin aikana!”

Voi olla vaikeaa uskoa, että joku oikeasti paljastaisi tällaista itsestään, mutta kyllä tällaista vaan tapahtuu. Monet pelaajat haluavat välittää itsestään tiedon, että he pelaavat järkevää solidia peliä, eivätkä ole mitään rahaa jakavia maksuautomaatteja.

Toiset taas antavat tietoa pelikokemuksestaan. Jos he puhuvat pokerisivustoista, kuten Everest Poker, voit luottaa siihen, että heillä on pokeriteoria ainakin jonkin verran hallussa. Tosin usein teoria on hallussa juuri sen verran, että sen avulla saa vain itsensä ajettua vaikeuksiin.

Pöytäpuheen käyttäminen vastustajien harhaanjohtamiseen turnauspokerissa

Voit myös käyttää pöytäpuhetta vastustajiasi vastaan. Oletetaan, että teet onnistuneen rohkean bluffin, paljastat kädestäsi 7 9 eri maata ja ilmoitat, että pelaat aina 7 9:n, koska olet syntynyt sinä vuonna. Saat varmasti vastustajasi pitämään sinua löysänä pelaajana, vaikka suorititkin vain laskelmoidun bluffin.

Kerro vieressäsi istuvalle pelaajalle, että pelaat ensimmäistä turnaustasi (ts. valehtele). Saat näin helposti etulyöntiaseman, kun saat vastustajasi luulemaan, ettet tiedä mitä olet tekemässä.

Huomioita pokerin pöytäpuheista

Pokeripöydässä ei kannata sanoa mitään sellaista, jolla annat vastustajallesi etulyöntiaseman. Jos kerrot ihmisille, että olet ammattilainen, he joko eivät usko sinua tai haluavat todistaa sinulle osaamistaan. Jos he uskovat sinun olevan ammattilainen, he todennäköisesti parantavat peliään näytönhaluisina ja keskittävät huomionsa enemmän sinuun kuin keneenkään muuhun.

Jos pelaat turnausta, jossa on mahdollisuus uudelleenostoon, mutta sinulla ei ole siihen varaa, älä missään nimessä paljasta tätä vastustajillesi. Jos he saavat tämän tiedon, se antaa heille hyvän mahdollisuuden painostaa sinua. Juttele ainoastaan harmittamista asioista tai käytä puheitasi tiedon ongintaan tai vastustajien harhaanjohtamiseen.