Nettipokeri

Internet on upea keksintö stud-pokerin ystäville. Vaikka siitä ei usein puhutakaan, nettipokeri ei todellakaan ole pelkkää Texas Hold’emia. Mitä vielä – nettipokerin huimat pelaajamäärät takaavat, että sököön, 7 studiin ja muihin erikoispeleihin löytyy kerrankin kunnolla vastustajia.

Vastustajien reipas määrä, mikä takaa että pelaamaan pääsee kun haluaa, ei ole edes nettipokerin paras piirre. Siltä varalta ettet ole vielä pelannut nettipokeria, voin kertoa mikä siinä on parasta:

Nettipokeri on loistava keksintö, koska stud-pelien pelaajat ovat netissä täysin kädettömiä tunareita!

Usko pois: jos olet koskaan pelannut stud-pelejä (erityisesti 7 Card Studia), tulet hämmästymään nettipelaajien heikosta tasosta.

Syy nettipelaajien heikkoon tasoon ei ole mikään salaisuus: suurin osa stud-pöytien pelaajista on Texas Hold’emin pelaajia, jotka ovat kyllästyneet saamaan turpaansa Hold’emissa. Nämä huonosti Hold’emissa pärjänneet pelaajat ovat stud-pöydissä, koska he kokeilevat, josko tappiot vaihtuisivatkin voitoiksi peliä vaihtamalla.

Voitkin varmasti jo arvata, miten tällaisille turisteille stud-pöydissä käy. Nettipokeri on armotonta, ilman stud-kokemusta sökö tai 7 Card Stud -pöytään eksyvältä tunarilta viedään rahat ennemmin tai myöhemmin. Yleensä ennemmin.

Tätä kuviota vain parantaa se, että netissä pokeria voi pelata monessa pöydässä yhtä aikaa. Kun istahdat kerralla useampaan kuin yhteen pöytään, näet enemmän jakoja ja onnen merkitys pienenee entisestään. Stud-peleille tyypillistä tosin on, ettei niitä kauhean monessa pöydässä voi kerralla pelata: siinä missä holdem-pelaat pelaavat jopa 8 – 12 pöytää kerralla, hyväkin stud-pelaaja joutuu esim. 7 Card Studissa tyytymään pelin monimutkaisuuden takia 2-4 pöytään. Parempi sekin kuitenkin kuin vain yksi!

Härkää sarvista

Jos olet pelannut tai opiskellut jotain stud-pokerin muotoa ja haluat niistää nettipokerin pohjasakan rahat omiin taskuihisi, suosittelen tutustumaan PokerStars tai Pokerihuone -esittelyihin. Edellinen pelisivusto sopii 7 Card Stud miehille (ja naisille), jälkimmäinen Sökön ystäville.