Nettikirjat: pokerin paras tietolähde

Netissä on paljon pokeriartikkeleita (sellaisia kuin tämä). Joillain sivustoilla on loputtomasti pokeriartikkeleita, joista osa on hyviä, osa huonoja ja osa muuten vaan turhia.

Netissä on myös jotain paljon mielenkiintoisempaa: nettikirjoja.

Nettikirjat (englanniksi ebook) ovat vain netin kautta saatavissa olevia kirjoja, jotka ovat pokerin parhaiden pelaajien kirjoittamia. Viime vuosina lukuisat hyvät pokerin pelaajat ovat julkaisseet itse kirjoittamiaan peliohjeita nettikirjoina.

Nettikirjojen etu satunnaisiin pokeriartikkeleihin verrattuna on selvä: kokonainen kirja käsittelee jonkin aiheen mielekkäästi alusta loppuun, mitä tahansa roskaa ei kirjoina julkaista ja kirjoittajat eivät ole keitä tahansa, vaan hyviksi tunnettuja pelaajia.

Hyviä nettikirjoja

Studpoker.fin ylläpitäjänä pidän tärkeänä sitä, että olen aina ajan tasalla tuoreista pokeristrategioista pelissä kuin pelissä. Tässä urakassa hyväksi ovat osoittautuneet mm. nämä nettikirjat:

  • Small Stakes No-Limit Holdem – Kolmen kirjoittajan erinomainen kirja NL200 Texas Holdemista.
  • Daily Variancen kirjat – Daily Variance julkaisee netin parhaiden kirjoittajien huikean kalliita kirjoja. Hinnat ovat satasia, mutta sekä Texas Holdem että Omaha -kirjat maksavat itsensä moninkertaisesti takaisin, jos ne lukee ajatuksella.
  • Pot Limit Omaha 8 Revealed – Nettikirja Pot Limit Omaha High-Low -pelistä. Hyvä kirja ainutlaatuisesta aiheesta. Tämän pelin nettiturnaukset ovat uskomattoman helppo tehdä rahaa, varsinkin jos pelaat PokerStarsissa tai Pokerihuoneessa.

Yhteistä kaikille pokeria käsitteleville nettikirjoille on, että…

  • Ne ovat kalliita. Daily Variancen kirjat maksavat jopa 900$!! Useimmiten hinnat ovat sadan dollarin tuntumassa, yllä mainituista kirjoista PLO8-kirja tosin irtoaa parilla kympillä.
  • Ne ovat hyviä. Nämä ovat oikeasti voittavien pelaajien kirjoittamia oikeasti hyviä kirjoja.
  • Ne täytyy lukea tosissaan. Kirjoista ei saa mitään irti jos niihin ei syvenny. Daily Variancen kirjat varsinkin ovat matemaattisia ja näyttävät millaista ajattelua huipputasolla pelaamiseen vaaditaan.
  • Ne täytyy tulostaa. Pokerikirjoja on todella kehno lukea ruudulta. Varustaudu siis tulostamaan kirjat (ne toimitetaan pdf-tiedostoina). Kirjat pystyy tulostamaan siten, että yhdelle A4:lle menee kaksi sivua kirjaa, mutta näinkin tulosteita syntyy iso pino ja käytössä on parasta olla varmatoiminen lasertulostin.
  • Ne on helppo ostaa. Kirjat maksetaan luottokortilla tai Paypalilla ja ne voi ladata heti.
  • Ne ovat ajantasalla. Toisin kuin paperikirjoja, nettikirjoja päivitetään jatkuvasti.
  • Ne ovat englanninkielisiä. Suomeksi näitä kirjoja ei ole saatavilla nyt eikä koskaan.

Suosittelen nettikirjoja kaikille vakavasti pokeriin suhtautuville. Ne ovat ajantasalla oleva tietolähde suoraan parhaiden pelaajien kynästä. Jos niiden avulla ei voita, vika on itsessä eikä kirjassa!