Mitä on Stud-pokeri?

Sivustomme nimi on Studpoker.fi. Tämä nimi ei välttämättä kerro paljoa, jos pokeritermit eivät ole tuttuja. Tässä pieni johdatus siihen, mitä Stud-pokeri on ja miksi tämän sivuston nimi on juuri Studpoker.fi.

Stud-pokeri

Se mitä Stud-poker (eli suomeksi avopokeri) oikein on, selviää parhaiten kun tutustutaan nopeasti kaikkiin pokerin tyyleihin. Pokeripelit pokeripelit voidaan jakaa karkeasti kolmeen päälajiin, jotka ovat Holdem, Draw ja Stud.

Holdem-pokerissa pelaajilla on omia piilo- eli taskukortteja. Lisäksi pöytään jaetaan yhteisiä kortteja (engl. community cards) ja lopullinen pelikäsi muodostetaan yhdistämällä omia ja yhteisiä kortteja.

Suosittuja Holdem-pelejä ovat esim. Texas Holdem ja Omaha.

Draw-pokerissa (suomeksi “ostopokeri”) pelaajilla on omat muilta piilossa olevat kortit. Draw-sana viittaa siihen, että pelissä vaihdetaan kortteja (engl. draw) vähintään kerran.

Suosittuja Draw-pelejä ovat esim. Five Card Draw, joka on se viiden kortin pokeripeli jonka kaikki oppivat jo lapsena, ja 2-7 Triple Draw, jossa vaihdetaan kortteja kolme kertaa ja yritetään saada mahdollisimman huono pokerikäsi.

Stud-pokerissa (suomeksi “avopokeri”) pelaajilla on vain omia kortteja. Osan pelaajien korteista näkevät vain pelaajat itse, osa pelaajien korteista ovat avoimia ja näkyvät kaikille muille.

Suosittuja Stud-pelejä ovat esim. 7 Card Stud ja vanha kunnon suomalainen Sökö.

Miksi juuri Studpoker.fi?

Uskallamme väittää, että yllä kuvatuista kolmesta pelityypistä juuri Stud-pokeri on kiehtovin pelilaji. Kiistatonta ainakin on, että Stud-peleissä taito näkyy selkeämmin ja lyhyemmällä tähtäimellä kuin muissa pokerin muodoissa!

Kaikessa pokerissa parhaat pelaajat jäävät pitkällä tähtäimellä voitolle. Stud-pokerissa taidon merkitys näkyy kuitenkin muita pelityyppejä selkeämmin ja nopeammin.

Syy taidon korostumiseen Stud-pokerissa on, että pelissä on tarjolla enemmän tietoa kuin muissa peleissä (pöydässä on paljon näkyviä kortteja), mikä mahdollistaa monenlaisten taitojen, kuten psykologisten pelinlukutaitojen ja matemaattisten todennäköisyystaitojen kokonaisvaltaisen ja tehokkaan hyödyntämisen.

Tätä korostaa entisestään se, että tietyissä Stud-peleissä, kuten Seven Card Studissa, on enemmän panostuskierroksia kuin muissa pokeripeleissä. Erinomaiset mahdollisuudet käyttää pokeritaitoja yhdistettynä lukuisiin panostuskierroksiin tarkoittaa, että huonosti pelaavia pelaajia rangaistaan jatkuvasti, kalliisti ja armotta heidän virheistään.

Sitä, että Stud-peleissä taito korostuu niin äärimmilleen, voi pitää jopa pienenä vikana: huonot pelaajat eivät välttämättä viihdy pöydässä, kun paremmat pelaajat vievät heiltä rahat armotta. Me Studpoker.fi:ssä emme pidä tätä virheenä: kun taito on se mikä ratkaisee, tuurin aiheuttama tuloksen vaihtelu pienenee ja pelikassan koko karttuu taidon varassa rivakkaa vauhtia. Ja se jos mikä on upeaa.

Tervetuloa Stud-pelien kiehtovaan maailmaan! Uskomme että Stud-pokeriin tutustuminen kannattaa ja että sivustoamme selailemalla ymmärrät, miten hienosta pokerin muodosta oikein on kyse.