Rahanarvoiset edut

Pokerin pelaajat ovat ahkeria hankkimaan itselleen erilaisia etuja. Pokeri on sen verran pienten marginaalien peliä, että joidenkin mielestä erilaiset edut ovat jopa tärkeämpiä kuin varsinaisen pelaamisen tulos. Oli miten oli, netissä on tarjolla kahdenlaisia etuja, bonuksia ja rakebackia, joita kannattaa tutkailla jos pelaa pokeria (oli se sitten sököä tai hold emia) muutenkin kuin silloin tällöin harrastusmielessä.

Bonukset ja rakeback

Edut voi jakaa kahteen pääasialliseen kaartiin:

Bonukset ja bonuskoodit ovat erilaisia suoraan rahanarvoisia etuja, joissa on omat ehtonsa. Esimerkiksi 400$ bonuksessa voisi olla ehto, jonka mukaan sinun täytyy pelata tietty määrä jakoja vähintään tietyllä panostasolla, minkä jälkeen saat 400$ bonusrahaa.

Rakeback toimivat kuin Prisman bonukset, eli saat rahaa takaisin maksuistasi. Joka kerta kun pelaat jaon (raharingissä) tai osallistut turnaukseen, ottaa pokerihuone siitä pienen korvauksen (rake). Ahkerasti pelaamalla rake saattaa olla melko suuri summa kuussa. Rakeback-sopimuksella saat maksuistasi osan, yleensä n. 20 – 30%, takaisin.

Rakeback voidaan hankkia erikseen tai sivusto voi tarjota sitä suoraan. Esimerkiksi Poker Stars ja Pokerihuone tarjoavat suoraan rakebackia ahkerille pelaajilleen. Jotkut sivustot taas eivät tarjoa sitä ollenkaan ja jotkut kolmansien osapuolien (rakeback-tarjoajan) kautta.

Mistä niitä saa?

Erilaisia bonuksia ja rakebackia saa parhaiten asiaan vihikytyneiltä sivustoilta. Tässä esimerkit suomalaisesta ja ulkomaisesta sivustosta kummassakin kategoriassa. Näiden sivujen avulla pokeria voi pelata hieman voitollisemmin.

Eivät mikään oikotie onneen

Bonus ja rakeback-sivustot tapaavat liioitella rakebackin ja pokeribonusten merkitystä. Ne eivät ole mikään oikotie onneen.

Yllä listatut sivustot ovat hyödyllisiä, mutta niitä ei kannata automaattisesti uskoa kaikessa. Bonukset sun muut ovat toki mukava lisä pelaamiseen, mutta mikään ei muuta sitä, että pokerissa tärkeintä eivät ole bonukset, vaan se että pelaa hyvin. Jos pelaat huonosti, mikään bonus ei tee pelistäsi voitollista!