Tiltin välttäminen pokerissa

Tilttaaminen saattaa viedä parhaimmatkin pokerinpelaajat vararikkoon. On täysin merkityksetöntä, kuinka hyvä pokerinpelaaja olet, jos annat tunteittesi päästä voitolle. Silloin katastrofi saattaa nimittäin jo olla tapahtumassa. Niiden pelaajien, jotka haluavat selvitä pokerin ylä- ja alamäistä, on syytä opetella hallitsemaan tilttiä.

Näin vältät tiltin

Pyri pelaamaan sellaisilla limiiteillä, jotka hallitset. Jos bad beatissa menettämäsi raha ei ole uhka tulevaisuudellesi, on helpompi hyväksyä tapahtuma osana peliä eikä ottaa sitä henkilökohtaisesti.

Jos joku taas vie typerällä maksulla vuokrarahasi, voi olla hyvin vaikea saada uudelleen kiinni pelirytmistä. Tiltin ymmärtäminen pokerissa Kannattaa muistaa, että pokerissa ei olisi hyviä pelaajia, ellei olisi myös huonoja.

Pelaaja, joka laittaa rahansa likoon huonossa tilanteessa, on pitemmällä aikavälillä sinulle tuottoisa vastustaja. Jos he eivät koskaan saisi onnekkaita kortteja esimerkiksi kahden outin vetoihinsa, joiden takia joskus menetät rahaa, he eivät koskaan palaisi pokeripöytiin ja pelit eivät enää olisi tuottoisia.

Tiltin purkaminen pokerissa

Joskus ei vain voi välttää sitä, että negatiiviset tunteet ottavat voiton pokerissa. On aivan ymmärrettävää, että joskus voit menettää hermosi, kun pelaaja, joka tekee jatkuvasti vääriä päätöksiä kasvattaa merkkipinoaan samalla kun itse pelaat oikein mutta onni ei ole puolellasi.

Tällaisessa tilanteessa on hyvä oppia tunnistamaan tiltin oireet. Jos menet mukaan potteihin, joihin heikompikin pelaaja osallistuu, vain näyttääksesi hänelle tai jos menet mukaan pottiin huonoilla korteilla, koska muutkin näyttävät tekevän niin, on todennäköistä, että olet tiltissä.

Jos todellakin olet tiltissä, nouse ylös ja käy kävelyllä. Tai haukkaa hieman syötävää. Anna itsellesi aikaa rauhoittua ja muista, että hyvät pelaajat kohtaavat urallaan enemmän törkeitä ohivetoja kuin huonot. Palaa pöytään vasta kun olet saanut itseäsi niskasta kiinni ja tunnet olevasi valmis pelaamaan.